Veletrh Vědy 2022

Veletrh vědy je největší populárně naučná akce v ČR, kterou každoročně pořádá Akademie věd ČR. Zabývá se vědou ve všech jejích podobách a nabízí svým návštěvníkům to nejzajímavější ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů. Akce prezentuje široké veřejnosti v jeden čas na jednom místě to nejzajímavější, co může česká věda nabídnout. Cílem Veletrhu vědy je nejen popularizovat vědu, ale také podpořit nábor nových studentů, uplatnění absolventů a rozvoj pedagogů. Ve svých panelových diskusích se zamýšlí nad tématy současné společnosti a špičkového výzkumu. Díky rozsáhlému programu se stává komplexní událostí pro podporu vědy v ČR.

Veletrh vědy 2022, který se uskuteční 2. - 4. června 2022 v pražských Letňanech, představí rekordní počet expozic. Některé stánky budou připomínat improvizované laboratoře, jiné doplní speciální exponáty. Vyzkoušet si můžete různé laboratorní pomůcky, laserové bludiště, písařskou dílnu, navštívíte tibetský slavnostní stan, můžete zkusit chemickou únikovou hru a další. Vedle řady zajímavostí představí veletrh veřejnosti také exponáty vytvořené speciálně pro Světovou výstavu EXPO2020, která se od loňského října do letošního února konala v Dubaji. Všechny čtyři unikáty Akademie věd na téma Energie chytře zatím nebylo možné spatřit nikde jinde než právě na Expu 2020.

Vstup na veletrh je zdarma.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.