Jubilejní běh O pohár rektora 2022

První listopadová středa 2. 11. 2022 patřila už tradičně vytrvalostním běžcům. Katedra tělesné výchovy ČZU a Tělovýchovná jednota ČZU uspořádaly již 60. ročník Běhu O pohár rektora ČZU.

Pro všechny závodníky byla připravena pestrá krosová trať protínající přírodní rezervaci Suchdolský háj – Tiché údolí se startem na louce nad Budovcem. Muži se museli vypořádat s náloží 6,6 km náročné trasy, ženy běžely 3,6 km. Letos poprvé byl přidán vložený závod dětí, jako přebor v přespolním běhu našeho oddílu atletické přípravky. Podle věkových kategoriích se mladí závodníci museli popasovat s tratěmi 200, 500 a 1000 m. Všech 21 děvčat a chlapců se za mohutného povzbuzování rodičů a kamarádů dostalo do cíle, kde nejlepší z nich byli dekorování a ostatní si odnesli sladkou odměnu za vynaložené úsilí.

Na start hlavního závodu se postavilo 22 žen a 36 mužů ve dvou kategoriích. Skvělé, na termín závodu velice teplé a suché počasí, pevný podklad bez bahna a vyrovnaná konkurence přály dobrým časům.

Držiteli poháru se stali v mužské kategorii Janis Mach v čase 22:38, student ČZU prvního ročníku, a v ženské kategorii vítězství z loňského roku obhájila Anita Žáková, studentka druhého ročníku ČZU, v čase 13:23, čímž si vylepšila o 15 vteřin svůj loňský čas.

V ženské kategorii byla dominance Anity výrazná, druhé místo Kláry Stýblové a třetí Zuzany Beránkové bylo vždy v rozmezí jedné minuty. Mezi děvčata (všechny studentky ČZU) se v klínila ještě vítězka veteránské kategorie Markéta Vávrová, členka běžeckého lyžování TJ ČZU.

V mužské kategorii byl souboj vyrovnanější. Medailisté se o vítězství přetahovali až na závěrečných 500 m a doběhli v rozmezí 20 vteřin.  Druhé místo uhájil Šimon Beránek, závodní Olympu Praha a třetí Lukáš Kdula z Hvězdy Pardubice.  Čtvrté až sedmé místo opět několik vteřin za medailisty patří mužským zástupcům oddílu běžeckého lyžování TJ ČZU - Vacek, Blažek, Olšanská, Jansa. Podrobnosti naleznete ve výsledcích.

Závěrečného ceremoniálu a vyhlášení v prostorách Katedry tělesné výchovy se účastnili a ceny předali rektor České zemědělské univerzity prof. Ing. Petr Sklenička, CSc. a kvestor České zemědělské univerzity Ing. Jakub Kleindienst, prorektor pro pedagogickou činnost prof. Ing. Jiří Remeš, Ph.D., děkan PEF doc. Ing. Tomáš Šubrt, Ph.D. a aktivní účastník závodu děkan FLD prof. Ing. Róbert Marušák, PhD.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem organizátorům z řad pedagogů a technických pracovníků KTV, všem dobrovolníkům z řad studentů a celému vedení ČZU za podporu.  Pro příští 61. ročník závodu organizátoři zvolili termín 25.10.2023. Budeme se těšit na účast všech sportovních nadšenců.

 Za pořadatele, ředitel závodu Mgr. Michal Štohanzl, Ph.D.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.