Výzva ICA BioBlitz 2023

Pohybujete se v areálu ČZU na Suchdole? Pokud ano, zapojte se do výzvy ICA BioBlitz 2023 a pomozte nám spočítat druhy rostlin a volně žijících živočichů, které na kampusu máme. Je to jednoduché!

 

 

BioBlitz se zpravidla nazývá akce, která se zaměřuje na hledání a identifikování co možno největšího počtu druhů živých organizmů v určité oblasti. Právě teď máte jedinečnou možnost podpořit ČZU a zapojit se do podobné výzvy, kterou organizuje mezinárodní asociace univerzit ICA. Až 17 univerzit souhlasilo s účastí na této výzvě v období od 22. května (Mezinárodní den biologické rozmanitosti) do 30. června 2023. Po dobu těchto šesti týdnů můžou zaměstnanci, studenti, ale i široká veřejnost počítat druhy v areálu svých univerzit.

 

Jak se zapojit?

1.) stáhnete si do mobilu jednu z aplikací na identifikování rostlin/živočichů: Apps - Waarneming.nl

2.) vyfoťte rostliny a volně žijící živočichy v rámci kampusu ČZU (poznámka: výzva není zaměřena na kulturní květiny/keře nebo domácí mazlíčky)

3.) aplikace sama identifikuje druh, který jste vyfotili 

4.) Vaše záznamy se automaticky připíšou do celkového hodnocení a významně přispějí k výzkumu biodiverzity na naší univerzitě

 

Kdy bude výzva probíhat?

22. května - 30. června 2023

 

Kolik druhů se nám již povedlo identifikovat?

Jak se nám ve výzvě daří v porovnaní s ostatními 16 univerzitami můžete naživo sledovat na tomto odkaze

 

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.