Veletrh pracovních příležitostí 2014

Umožnit osobní kontakt mezi studenty a firmami, případně zprostředkování práce, stáže, praxe nebo spolupráce na bakalářských a diplomových pracích bylo hlavním cílem Veletrhu pracovních příležitostí, který 27. února 2014 pořádala ČZU v Praze.

Akce se zúčastnily nadnárodní poradenské společnosti, významní zaměstnavatelé v obchodu a potravinářství, dále technologické firmy a automobilky i rozvojové agentury. Prezentace jednotlivých vystavovatelů byly umístěny v prostorách Kruhové haly Technické fakulty, Provozně ekonomické fakulty, Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů a Institutu vzdělávaní a poradenství (v Male Chuchli). Celkem se představilo 52 vystavovatelů, což je oproti roku2013 narůst přibližně o 70 %.

„Veletrh pracovních příležitostí má na České zemědělské univerzitě v Praze mnohaletou tradici. Vnímám jej jako integrální součást univerzitního života,“ uvedl rektor ČZU prof. Ing. Jiří Balík, CSc. „Studium na vysoké škole je přípravou na život a není lepšího osvědčeni kvality takové přípravy než dobrý start absolventů v zaměstnání, v reálném životě. Těší mne, že ČZU se může pyšnit vysokým procentem absolventů, kteří se úspěšně uplatnili na trhu práce.
Není to náhoda, ale výsledek strategie, jejíž součástí je i tento veletrh,“dodal rektor ČZU.
Jednotlivé stánky vystavovatelů byly umístěny v prostorách FAPPZ a PEF tak, aby kolem nich procházeli studenti cestou na výuku nebo z ní, což návštěvnost veletrhu podpořilo. Z tohoto důvodu je také zájem studentů obtížně odhadnutelný. Cíleně navštívily jednotlivá místa dohromady téměř tři tisíce studentů. Se zájmem studentů se také setkaly přednášky či diskuse se zástupci zaměstnavatelů, konkrétně čtyř společnosti – Škoda Auto, a.s., Agrofert Holding, a.s., ExxonMobil a ELK, s.r.o.
Celouniverzitní veletrh pracovních příležitostí se letos konal podruhé, navázal přitom na předchozí zkušenosti FAPPZ a především PEF, kde letos pořádali veletrh pracovních příležitostí už počtrnácté.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.