Národní informační den - Life Sciences

Dne 22. listopadu 2022 se uskutečnil Národní informační den, který již tradičně pořádala Česká zemědělská univerzita ve spolupráci s Technologickým centrem Praha.

Akce proběhla fyzicky v aule ČZU a posluchačům byly představeny aktuální výzvy v oblasti věd o živé přírodě (zejména klastr 6 - Potraviny, bioekonomika, přírodní zdroje, zemědělství a životní prostředí; klastr 5 - Klima, energetika a mobilita), mise zaměřené na klima, půdu i oceány. Dále zde byly představeny možnosti, které program nabízi na podporu rozšiřování účasti.

Mezi přednášejícími nechyběli zástupci z Technologického centra Praha, Evropské komise, Technologické agentury České republiky, Ministerstva životního prostředí a Česke styčné kanceláře pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO).

O zkušenosti se během panelové diskuze podělili také úspěšní řešitelé projektů - Constantinos Stathopoulos, Patrick Van Damme a Ivona Mladineo (Biologické centrum AV ČR).

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.